Председник Мировић примио делегације Гуверната Александрија и Привредне коморе Александрије

Језик српски Нови Сад 20. септембар 2021.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић разговарао је данас с гувернером Гуверната Александрија у Арапској Републици Египту Мохамедом Тахeром ел Шарифом и делегацијом Привредне коморе Александрије, изразивши задовољство због посете која је, како је навео, уследила неколико месеци након потписивања Писма о успостављању институционалне сарадње два региона.

Мировић и Ел Шариф оценили су односе АП Војводине и Гуверната Александрија као веома добре, истакавши да ће у наредном периоду радити на додатном јачању веза.

„Наша дужност је да отварамо путеве сарадње, упознајемо и повезујемо људе и да, упркос изазовним временима, ширимо сарадњу у областима привреде, пољопривреде, културе и туризма и на тај начин допринесемо и додатном јачању односа Србије и Египта“, рекао је председник Мировић.

Он је истакао да је веома значајно што је у посети Покрајинској влади и Војводини и висока делегација Привредне коморе Александрије, оцењујући то као велику шансу за додатно конкретизовање сарадње.

Саговорници су нагласили да би обострано корисно било успостављање сарадње у области прехрамбене индустрије с обзиром на потенцијале Војводине и велико тржиште Египта.

Гувернер Ел Шариф рекао је да је Александрија трговински и економски центар Египта, у којем послује 45.000 привредних субјеката, поручивши да су управо економија и трговина велике шансе за сарадњу која, како је оценио, може донети просперитет обема државама и уз то допринети и јачању политичких веза.

Председник Привредне коморе Александрије Ахмед Евакил изразио је очекивање да ће се овом посетом ојачати везе међу привредницима, што ће у будућности довести до повећања протока робе.

Делегација из Александрије посету наставља учешћем на пословном форуму у Привредној комори Војводине.

Састанку су присуствовали и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић, покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић и амбасадор Египта Амр Алгувејли.

Игор Мировић Председник Покрајинске владе  • Извор вести: vojvodina.gov.rs

    ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
    БОЈА ПОЗАДИНЕ