Пријем за успешног бициклисту Михајла Столића у Покрајинској влади

Језик српски Нови Сад 03. септембар 2021.

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста примио је данас бициклисту Михајла Столића, који је недавнo триjумфовао на јуниорској трци за Светски куп одржан у Терезину у Чешкој Републици.

Пријему су присуствовали и шеф стручног штаба Бициклистичког савеза Србије и Столићев тренер у сомборском Бициклистичком клубу „С- тим“ Марко Сударић и генерални секретaр Бициклистичког савеза Србије Немања Вајс.

Секретар Баста честитао је победу младом Столићу, члану сомборског „С-тима“ који је у овој трци, у етапи дугој 59 километара, у конкуренцији 120 возача из целог света, донео до сада највећи успех српском јуниорском бициклизму.
Ресорни секретар је истакао да је ово и највећи успех у нашој бициклистичкој историји због којег смо изузетно поносни.

„Сигуран сам да ћеш наставити да нижеш успехе и златне медаље. Ми ћемо пратити твој рад и трудићемо се да теби и твом клубу помогнемо. Верујем да ћеш остварити циљеве које имаш, јер си показао да и поред изузетно јаке конкуренције можеш да оствариш врхунски резултат“, истакао је Баста.

Михајло Столић се захвалио на пријему и подршци Покрајинске владе, што је подстицајно јер већ у недељу путује на Европско првенство у Италију.

„Све своје снаге ћу усредсредити на ово такмичење, на хронометар и друмску трку које су на програму у уторак и петак. Желим да се осврнем на подршку, односно на стипендију коју сам добијао из Покрајине и помоћ из Сомбора што ми је помогло да се несметано бавим овим веома скупим спортом.Задовољан сам условима које имам у свом клубу и радом са својим тренером, јер сва та подршка чини да на тркама остварим што боље резултате“, истакао је Столић и додао да му је циљ да што дуже остане у бициклизму као такмичар, а касније и као професионалац да помаже младима.

Тренер Марко Сударић је изразио задовољство што је повод данашњег сусрета изузетан резултат у срском бициклизму, који је показао да има своје шампионе.

„Поред захвалности на подршци Покрајине и Града Сомбора, изузетно нам је значајна и подршка Бициклистичког савеза Србије.Михајло је сада направио велики резултат.Током 30 година од када се организују светски купови у бициклизму Србија је 14 пута имала резултат у топ десет. Ово је друга медаља, али је прва победа. Ово је успех који је српски бициклизам ставио и на европску и светску мапу.Михајло је предводник једне златне генерације коју тренутно имамо и сигуран сам да је овим резултатом трасирао пут и за будућност на плану професионалне каријере“, истакао је Сударић.

Дане Баста ПС за спорт и омладину  • Извор вести: vojvodina.gov.rs

    ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
    БОЈА ПОЗАДИНЕ