Припрема припадника ВС за учешће на Mеђународним војним играма

Припрема припадника ВС за учешће на Mеђународним војним играма Орешац, 20. јул 2021.

Потпредседник Владе Републике Србије и министар одбране Небојша Стефановић обишао је данас припаднике Батаљона за специјалне операције „Грифони“ 72. бригаде за специјалне операције, који се на полигону „Орешац“ припремају за учешће на такмичењу „Снајперска граница", у оквиру престижне манифестације Међународне војне игре.

Стефановић је изразио задовољство због тога што се уверио да су припадници овог батаљона увежбани и спремни да на предстојећем такмичењу бране боје Србије у овој веома сложеној дисциплини, која није само просто снајперско гађање, већ захтева највишу психофизичку припремљеност.

Он је оценио да ова захтевна дисциплина показује шта једног припадника 72. специјалне бригаде чини тако посебним, подсетивши на то да су њени припадници људи који су у сваком тренутку спремни да свој живот ставе у службу отаџбине.

Због њих је Србија чврста и непоколебљива земља, која може да доноси одлуке само у интересу својих грађана, јер зна да има снажну Војску Србије иза себе, поручио је потпредседник Владе, пожелевши им пуно успеха на предстојећем такмичењу.

Стефановић је, истовремено, изразио захвалност начелнику Генералштаба генералу Милану Мојсиловићу и команданту 72. бригаде за специјалне операције бригадном генералу Мирославу Талијану на свему што су до сада урадили и што раде да Војска Србије буде најреспектабилнија у региону и да јача сваког дана.

Припадници Батаљона „Грифони“ приказали су на „Орешцу“ увежбаност у четири такмичарске дисциплине „Коси кров“, „Балистички прозор“, „Неугодан положај“ и „Прецизно гађање“, у којима ће снајперисти Војске Србије од 22. августа до 4. септембра представљати Војску Србије на такмичењу у Белорусији.

„Снајперска граница“ је ове године специфична и по томе што се за медаље надмећу искључиво припадници специјалних јединица, чиме је лествица такмичења подигнута на виши ниво.

Припадници Војске Србије у дисциплини Међународних војних игара „Снајперска граница" учествују од 2018. године и до сада су остварили запажене резултате, подсећа се у саопштењу Министарства одбране.

Припрема припадника ВС за учешће на Mеђународним војним играма Аутор: mod.gov.rs


Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ