Признање општине Димитровград МУП-у Србије

Помоћник министра унутрашњих послова у Влади Републике Србије и начелник Сектора за људске ресурсе Владимир Илић присуствовао је данас обележавању Дана општине Димитровград и славе општине Рођење Пресвете Богородице.

Поводом празника Општине Димитровград, одборници Скупштине општине донели су једногласну одлуку о додели признања Министарству унутрашњих послова за допринос у очувању безбедности и заштити државне границе у време мигрантске кризе на територији општине Димитровград.

Посебно је истакнут рад припадника граничне полиције, као и министра унутрашњих послова Александра Вулина, који се налази на челу Радне групе за решавање проблема мешовитих миграционих токова.

Илић је поздравио присутне одборнике и грађане општине Димитровград у име министра Вулина, захваливши се одборницима на томе што цене и прате рад српске полиције.

У току мигрантске кризе, припадници полиције, заједно са локалном самоуправом, предузимали су одговарајуће мере и радње са циљем евидентирања и хуманог поступања према мигрантима, али и ради очувања безбедности наших грађана, подсетио је он.

Према његовим речима, Србија је једина европска земља која је на хуман начин поступала према мигрантима, али је успела и да заштити своје грађане.

Признање општине Димитровград МУП-у Србије

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ