Радни састанак секретара Сакалаша и министарке Чомић

Језик српски Нови Сад 16. август 2021.

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Жолт Сакалаш примио је данас министарку за људска и мањинска права и друштвени дијалог Гордану Чомић, с којом је разговарао о будућој сарадњи између ресорног министарства и секретаријата. У оквиру радног састанка Сакалаш је представио делокруг рада Секретаријата, као и његове активности.

„Заједничке надлежности Министарства и Секретаријата се највише огледају у очувању и промоцији права и идентитета националних мањина. Секретаријат је спреман за сарадњу у тим областима, а укључићемо и друге актере у циљу остваривања што бољих резултата. Примере добре праксе са територије АП Војводине радо ћемо поделити“, рекао је Сакалаш.

Посета Покрајинској влади је имала за циљ размену информација, чиме ће се локалним самоуправама омогућити пуна примена закона из заједничке надлежности.

„Стручни тим Министарства обишао је све управне округе као и националне савете националних мањина на територији Републике Србије, с циљем да докаже да представља алат за своје кориснике и да има слуха за њихове потребе“, објаснила је министарка Чомић.

Жолт Сакалаш ПС за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице  • Извор вести: vojvodina.gov.rs

    ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
    БОЈА ПОЗАДИНЕ