Ускоро стабилно водоснабдевање Чачка и околних општина

Министар грађевинарства саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије Томислав Момировић изјавио је данас да ће се завршетком пројекта изградње акумулације и бране Сврачково, успоставити стабилно водоснабдевање за становнике Чачка, Ариља, Пожеге, Лучана и Горњег Милановца.

Момировић је, одговарајући на питања новинара о проглашењу ванредне ситуације у овим општинама због поремећаја у водоснабдевању, током обиласка инфраструктурних радова у општини Горњи Милановац, рекао да је уверен у то да ће се у наредним годинама решити овај проблем, који је запостављан деценијама.

Не можемо да изградимо све што се није изградило последњих педесет година. Огромна средства смо сад уложили у изградњу инфраструктуре широм Србије и ово је проблем који морамо да решимо и уверен сам да ћемо га у наредним годинама привести крају и обезбедити стабилно водоснабдевање овом региону, истакао је Момировић.

Министар је са председником општине Горњи Милановац Дејаном Kовачевићем обишао деоницу пута у Прањанима на којој се изводе радови у вредности од 304 милиона динара, а потом су разговарали о пројекту обилазнице око града.

Министар је том приликом рекао да ће се почетак Сабора виолиниста у Прањанима ове године дочекати без загушења у саобраћају, јер се очекује завршетак рехабилитације државног пута дужине 25,5 километара од Такова до Прањана до 15. септембра.

Он је оценио да су Прањани постали веома препознатљиво и атрактивно место нарочито након изградње аеродрома на Галовићима и оснивања Сабора виолиниста, и да ће се изградњом овог пута варошица спојити са ауто-путем ,,Милош Велики”, што је од изузетне важности за економски развој овог краја.

У овој години смо за редовно одржавање државних путева Моравичког округа определили близу пола милијарде динара. Одржавањем саобраћајница које повезују општине и мања места у Србији омогућавамо брже и сигурније путовање за наше грађане. Стварају се услови за останак младих, и ми у Министарству посебну пажњу стављамо на равномеран развој путне мреже у Србији, јер једино на тај начин можемо да привучемо инвеститоре и обезбедимо нова радна места за наше грађане, нагласио је он.

Kроз сам центар Прањана поставља се нови асфалт, нови тротоари, пешачке стазе, сигнализација и сви пратећи елементи пута.

Ковачевић је нагласио да се у Горњи Милановац никада није улагало оволико у инфраструктуру, од проласка ауто-пута "Милош Велики", до свих радова које је до сада предузела држава.

Ускоро стабилно водоснабдевање Чачка и околних општина

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ