Раља нови 3×3 шампион Србије!

Неколико месеци уназад имали смо прилику да гледамо више него узбудљиву 3×3 сезону, у којој је одиграно 26 турнира широм Србије, а сада је дошло време да се сведу рачуни. Нови шампиони Србије су баскеташи Раље, који су у финалу завршног турнира Рода 3×3 првенства Србије победили Пирот – 22:15!

Велико финале Србије одиграно је на Тргу републике у Београду, пред бројном публиком, а по правилу смо гледали више него квалитетне мечеве и врхунски баскет. Није тајна да је Србија место где се игра најбољи баскет у региону, па и шире, а то је доказано и на овом финалу.

После више него узбудљиве групне фазе, на ред су дошла спектакуларна четвртфинала. У првом мечу састале су се екипе Чуке и Аутокуће Секулић, а Чука је славила резултатом 22:10. У другој утакмици гледали смо прави дерби, а Пирот је успео да слави са 21:20 против Уба. Трећа утакмица четвртфинала донела нам је дуел браниоца титуле – Лимана и Крупња. Главну илогу у завршници преузео је Стефан Стојачић, који је Лиман довео до победе резултатом 20:17 и то 20 секунди пре краја меча. Четврта утакмица ове фазе такмичења донела нам је меч са мало мање неизвесности, Раља је елиминисала Вулвсе са 21:16.

У првом полуфиналном мечу гледали смо дуел Пирота и Чуке. Пирот је славио резултатом 21:13 и пласирао се у финале. Тамо их је сачекала екипа Раље, која је после продужетка елиминисала екипу Лимана са 22:20.

У финалу смо гледали праву борбу и феноменалан баскет, а у неизвесном мечу боље су се снашли баскеташи Раље, који су славили резултатом 22:15.

ДОДЕЛА НАГРАДА

Пре великог финала, уследила је мини свечана церемонија, па је генерални секретар КСС Златко Болић доделио екипи Раље награду од 50.000 динара за прво место током регуларног дела сезоне, док им је потпредседник КСС за мушку кошарку Ненад Крстић уручио плакету. Екипа Аранђеловца добила је признање за фер-плеј, које им је уручио Златко Болић.

Захвалнице Кошаркашког савеза Србије добили су и спонзори. Маркетинг менаџер КСС Зоран Паповић уручио је плакете Наташи Павловић, извршној директорки маркетинга компаније “Меркатор С” чији је бренд РОДА насловни спонзор 3×3 првенства Србије, директорки службе за маркетинг и комуникације “Триглав осигурања” Ивани Вулић Живковић и бренд менаџеру компаније “Хајнекен” за бренд “Лашко” Тамари Пајевић.

МВП великог финала је баскеташ Раље Ален Весковић, а награду му је уручио потпредседник за мушку кошарку КСС Ненад Крстић.

На трећем месту нашли су се баскеташи Чуке, којима је медаље уручио генерални секретар КСС Златко Болић, а наградни чек КСС на 45.000 динара Ненад Крстић.

Друго место освојили су баскеташи Пирота, којима је Ненад Крстић уручио сребрне медаље, док им је наградни чек КСС на 65.000 динара уручио Златко Болић.

И на самом крају, награђени су нови шампиони Србије – баскеташи Раље! Златне медаље и пехар намењен шампионима Србије уручио је генерални секретар КСС Златко Болић, наградни чек КСС на 240.000 динара Ненад Крстић.

Робне награде Кошаркашког савеза Србије свим екипама уручио је менаџер за 3×3 у КСС Дејан Ђокић, а ваучере Роде Наташа Павловић.

То је било све за ову 3×3 сезону у Србији, али будите сигурни – наредне нас очекује још већи спектакл!Извор вести: kss.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ