Сарадња полиције и локалних самоуправа на завидном нивоу

Министар унутрашњих послова у Влади Републике Србије Александар Вулин истакао је данас, у разговору са председником Општине Кула Дамјаном Миљанићем, да је основни циљ полиције заштита и безбедност грађана, али да је све лакше и боље када полиција има и подршку локалне самоуправе.

Вулин је исказао захвалност општини Кула која је наменила и поклонила зграду за нову полицијску станицу, нагласивши да је то пример добре сарадње полиције и локалне самоуправе.

Хвала вам што цените рад полиције у Кули. Нова зграда полиције засигурно ће побољшати квалитет услуга и рада наших припадника, а грађани Куле ће своје потребе моћи да реализују много брже и ефикасније, указао је он.

Министар је посебно исказао захвалност општини која је у претходном периоду Планинарски дом уступила удружењу ветерана Жандармерије „Књаз Михаило“, како би у њему направили музеј ветерана Жандармерије и полиције.

Народ који заборавља своју прошлост, нема ни будућност. Зато је на нама да осигурамо да будуће генерације сазнају све и о славној историји и подвизима српске полиције. Драго ми је што је ту потребу препознала и општина Кула, поручио је Вулин.

Миљанић је подвукао да су грађани Куле поносни на рад своје полиције која о њима непрестано брине, и додао да у то име сваке године Општина додељује награде најистакнутијим припадницима полиције као израз најдубље захвалности за све што чине за грађане.

Према његовим речима, награде које сваке године припадницима полиције додељујемо и ова зграда коју им поклањамо наш је начин да им кажемо велико хвала за све што чине за грађане.

Сарадња полиције и локалних самоуправа на завидном нивоу

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ