Сарадња у области одбране са Русијом на историјском врхунцу

Потпредседник Владе Републике Србије и министар одбране Небојша Стефановић састао се данас са заменицом министра одбране Руске Федерације Татјаном Шевцовом, која борави у првој званичној посети нашој земљи.

Стефановић је том приликом изразио захвалност Рускoj Федерацији на континуираној подршци по питању очувања територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије и принципијелном непризнавању такозваног Косова.

Потпредседник Владе је истакао да је сарадња у области одбране са Руском Федерацијом на историјском врхунцу, што показује и синоћ отворено такмичење „Чувар реда“ у Краљеву, а чија је организација у оквиру „Међународних војних игара 2021“ ове године први пут поверена Србији.

Он је оценио да сусрети на највишем нивоу свакако доприносе одржавању високог нивоа наше сарадње у области одбране, чији су најjачи сегменти војноекономска и војнотехничка сарадња.

Заменица министра одбране Руске Федерације, задужена за буџет и финансије, истакла је да јој је задовољство што је имала прилику да лично присуствује свечаном отварању такмичења „Чувар реда” и први пут посети Србију са којом Русија има традиционално пријатељске односе и којој је ове године поверила да буде један од 11 земаља домаћина Међународних војних игара.

Шевцова је високо оценила сарадњу у области одбране и истакла да ће се она и у наредном периоду развијати, посебно у војнотехничкој, војнобразовној и војно-војној области, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Сарадња у области одбране са Русијом на историјском врхунцу Аутор: mod.gov.rs

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ