Саучешће Вулина Шојгуу и Сојлуу поводом пада авиона који је гасио пожар

Министар унутрашњих послова Александар Вулин упутио је писма саучешћа министру одбране Руске Федерације Сергеју Шојгуу, поводом трагичне погибије пет припадника његовог министарства, приликом пада авиона којим су гасили пожар у Турској, као и министру унутрашњих послова Републике Турске Сулејману Сојлуу, поводом трагичне погибије тројице турских држављана у истој несрећи.

У писму Шојгуу се наводи:

„Драги мој друже,

Веома ме је потресла вест да је пет припадника Министарства одбране јуче погинуло приликом пада авиона којим су гасили пожар у Турској.

Припадници Министарства одбране Руске Федерације, због храбрости и пожртвованости којом штите своју отаџбину, уживају моје велико поштовање и дивљење.

Јуче су несебично помагали другима који су у невољи.

Никада нећу заборавити колико су руски хероји помогли нама када су нас задесиле катастрофалне поплаве, као и током борбе са ужасним пожарима.

Молим те да примиш моје искрено саучешће и желим да знаш да су припадници Министарства унутрашњих послова и ја у мислима са тобом и породицама погинулих хероја.

Такође, замолио бих те да породицама погинулих пренесеш моје најдубље саучешће.

Твој друг Александар Вулин“.

У телеграму саучешћа турском министру се наводи:

„Поштовани министре Сојлу,

Са великом тугом смо примили вест о паду авиона са турско-руском посадом у близини града Адане и овим путем Вам у своје лично име и у име свих припадника Министарства унутрашњих послова Републике Србије упућујем речи саучешћа породицама тројице трагично настрадалих држављана Републике Турске.

Посада авиона, која је била даноноћно ангажована на најтежим задацима, представља истински симбол храбрости и пожртвованости у борби са шумским пожарима, са којима се Република Турска, попут многих других земаља, тренутно суочава.

Користим ову прилику да упутим речи подршке свим спасилачким тимовима и цивилима, који ризикујући своје животе неуморно раде на спасавању што више људи, у тренутку када се Ваша земља, поред незапамћених шумских пожара, суочава и са катастрофалним поплавама које су до сада однеле више десетина живота.

Поштовани министре, примите још једном изразе поштовања и најдубљег саучешћа породицама жртава катастрофалних поплава и шумских пожара.

С поштовањем, министар Александар Вулин“, наводи се у писму.

Саучешће Вулина Шојгуу и Сојлуу поводом пада авиона који је гасио пожар

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ