Sečene kifle – testo meko kao pena!
Neodoljivo meke kifle
Savršene sečene kifle sa posebnim postupkom pripreme i testom mekim kao pena. Obradujte ukućane ili goste i spremite ih za doručak, večeru ili neku užinu i uživajte mirisu, ukusu i zadovoljstvu onih koji će ih probati.
Sečene kifle – testo meko kao pena!
Watch this video on YouTube
Sastojci:
- 200 ml mleka
- 1 kašika šećera
- 30 g svežeg ili 7 g suvog kvasca
- 250 ml vode
- 1 kašika soli
- 70 + 30 ml ulja
- 700 g brašna + malo da se razvuče
- 1 žumance
- 1 kašika mleka
Priprema:
U toplo mleko stavite kvasac i šećer, pa zatim promešajte i ostavite da odstoji dok vi pripremite ostale sastojke.
U posudu za mešenje stavite brašno i so, pa promešajte.
Dodajte toplu vodu, 70 ml ulja i odstajao kvasac.
Mešajte sve varjačom.
Masa je lepljiva i takva i treba da bude.
Prelijte sa 30 ml ulja i opet mešajte, da to ulje malo prodje sa svih strana.
Ostavite pokriveno da odstoji 20 minuta.
Sada testo vucite na gore rukama, sa sve 4 strane i preklapajte.
Ovo ponovite 5 ili 6 puta, oblikujte loptu, pa testo ostavite da odstoji sat vremena.
Posle sat vremena testo prebacite na radnu površinu, pospite sa malo brašna pa razvucite na debljinu nekih 5 do 7 mm.
Uzmite zatim jedan kalup, veću čašu, ili ovako posudicu kao ja i ivice premažite uljem pa vadite krugove u testu.
Višak testa odmah premesite i ostavite da odstoji i omekša dok vi napravite prvu turu sečenih kifli.
Svaki kolutić testa premažemo sa malo ulja.
Uzmite nož, malo i njega pouljite pa u svaki kolut testa secite u cik cak ( kao u videu ). Kada isečete uhvatite kraj testa, malo stisnite i podvucite sa unutrašnje strane ispod testa, tkao ćete dobiti oblik kiflice.
Ovako radimo sa svim delovima testa i slažemo u pleh.
Dok mi uradimo prvu turu testo koje je ostajalo spremno je da se razvalja.
Isto ponavljamo i sa njim, pa komadić test akoji je ostoa od pravljenja ovih kolutova premesimo i stavimo pored ostalih. Njega ćemo na kraju rukama samo razvući u zadnju kiflicu.
Ostavljamo kifle da odstoje 30 minuta.
Pre premazivanja kifli uključimo rernu da se zagreje na 200 stepeni, pa mutimo žumance sa mlekom i premazujemo kifle.
Po želji posipamo sa semenkama.
Nosimo kifle da se peku 20 – 25 minut azavisno koliko pečene ih volimo, od svetlo braon do tamnije.
Po želji pečene premažite maslacem ili uljem, malo ostavite da odstoje pa poslužite.
Prijatno!
Tagovikako se prave kifle kifle kifle kao iz pekare kiflice mekano testo najmekse kiflice pekarske kifle recepti za kifle recepti za početnike recepti za testoИзвор вести: domacirecepti.net