Секретар Иванишевић у Малом Иђошу: Потенцијали општине у служби растућег руралног туризма у Војводини

Језик српски Мали Иђош 26. јул 2021.

Покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић боравио је данас у радној посети општини Мали Иђош, која има статус најмање јединице локалне самоуправе у Војводини. Оно што карактерише ову општину и њена три насељена места – Мали Иђош, Фекетић и Ловћенац – јесу уравнотежен развој и квалитет живота становника, мултиетничност и мултиконфесионалност.

Приликом сусрета са председником Општине Марком Лазићем, у згради Општинске управе, разговарало се о продубљивању сарадње са овом локалном самоуправом, као и о даљим корацима на унапређењу туристичке инфраструктуре тог подручја и јачању капацитета, како у погледу смештаја, тако и у погледу туристичке супраструктуре.

Секретар Иванишевић је представио подстицајне програме које Покрајински секретаријат за привреду и туризам предвиђа до краја године, тачније расписивање јавних конкурса намењених женском предузетништву и манифестацијама, као и мере које је Секретаријат окончао у овој години у области привреде и туризма.

"Секретаријат је у претходном мандату определио око 15 милиона динара за пројекте у Малом Иђошу, за привреднике и јачање туристичких капацитета, а издвојена су средства за ову општину и по овогодишњим конкурсима. Идеја је да формирамо јединствену туристичку понуду Севернобачког округа", рекао је Иванишевић, додавши да ће Секретаријат наставити да подржава локалне пројекте са посебним акцентом на манифестацијама које привлаче велики број домаћих и страних туриста.

Председник Општине је истакао да је подршка Републичке и Покрајинске владе од изузетног значаја за раст и развој Малог Иђоша. Он је упознао јавност са реализованим пројектима, као и са пројектима у области туристичке, привредне и комуналне инфраструктуре које ова општина реализује уз помоћ Републике и Покрајине, попут изградње еко-ловачког дома и уређења трга у Ловћенцу, док је у плану изградња бањског комплекса у Фекетићу.

Након разговора уследила је посета "Катаи салашу" у Малом Иђошу, тачније Салашу 64, на Сивачком путу, и Ловачком дому у Ловћенцу (Салаш 30), који представљају незаобилазни туристички ресурс општине Мали Иђош, те предмет интересовања домаћих и страних гостију већ неколико деценија.

Иванишевић и Лазић су обишли и локацију у Фекетићу на којој је планирана изградња бањског објекта са пратећим садржајем и инфраструктуром.

Ненад Иванишевић ПС за привреду и туризам  • Извор вести: vojvodina.gov.rs

    ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
    БОЈА ПОЗАДИНЕ