Слободна зона Суботица мотор развоја тог града

Министарка привреде у Влади Републике Србије Анђелка Атанасковић обишла је Слободну зону „Суботица“ где је разговарала са представницима компанија „Ametek", "Norma group", "B+B sensor" и "Plasticam".

Атанасковић је том приликом истакла да је Слободна зона „Суботица“ прави пример како би свака локална самоуправа требало да ради на привлачењу инвеститора.

Она је навела и да се током разговора са представницима поменутих компанија упознала са плановима и изазовима са којима се они суочавају.

Министарство привреде ће покушати да са своје стране уради све што може, а уједно ћемо контактирати и друга министарства која су укључена, у намери да видимо шта можемо да исправимо, рекла је Атанасковић.

Она је поновила да су унапређење пословне климе и константан рад на њеном сталном развоју један од циљева Министарства привреде.

Према њеним речима, држава упорно ради на побољшању инфраструктуре како би се створили повољни услови за привлачење инвестиција и отварање нових радних места.

Директор привредног друштва за управљање Слободном зоном Саша Граворац представио је министарки рад тог привредног друштва и капацитете, наводећи да та слободна зона има промет од 800 милиона евра.

Он је истакао да је циљ састанка био да се повежу корисници Слободне зоне „Суботица“ са Министарством привреде и да се успостави још чвршћа сарадња.

Састанку је присуствовао и народни посланик Милимир Вујадиновић, који је пренео захвалност министарки Атанасковић на посети, указујући на то да је Слободна зона, у којој ради више од 6.000 људи, мотор развоја Суботице.Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ