Срби на Косову и Метохији трпе неподношљив притисак

Министар спољних послова у Влади Републике Србије Марко Ђурић састао се данас у Аустрији са високим представником Европске уније за спољне послове и безбедносну политику Жозепом Борељом, након састанка министара спољних послова неформалне групе „Пријатељи Западног Балкана“ и партнера са Западног Балкана.

Ђурић је истакао да је чланство у Европској унији стратешко опредељење и приоритет спољне политике Србије, указавши на то да наша земља дели европске вредности и залаже се за њих, као и да жели да допринесе миру, стабилности и просперитету Европе.

Осврнувши се на ситуацију на Косову и Метохији, министар je истакао да је Београд у потпуности посвећен дијалогу са Приштином под покровитељством ЕУ, и додао да је у овом тренутку потребно, пре свега, осигурати безбедност српског становништва и без даљег одлагања спровести све обавезе из до сада постигнутих договора.

Нагласивши да је ситуација по питању Косова и Метохије изузетно тешка, Ђурић је указао на то да Срби трпе неподношљив притисак као последицу кулминације дуготрајних и систематских једностраних акција приштинских власти.

Министар је, када је у питању регионална сарадња, подвукао да Србија посвећује велику пажњу њеном унапређењу и неговању што квалитетнијих добросуседских односа, посебно истичући да је за Србију од кључног интереса очување мира и стабилности у региону.


Срби на Косову и Метохији трпе неподношљив притисак

Аутор:
МСП

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ