Србија максимална у групи, јуниорке са три победе иду у полуфинале

Женска јуниорска репрезентација Србије после Турске и Бугарске остварила је победу и над Италијом и са максималним скором заузела прво место у А групи Европског првенства Б дивизије. Силно мотивисане, наше јуниорке су се бориле до самог краја у дуелу са домаћином и на крају је труд је дао резултата – Италија је савладана 26:25 (13:14) Први циљ је остварен, а одличне јуниорке гледају ка полуфиналу.

СРБИЈА – ИТАЛИЈА 26:25 (13:14)

СРБИЈА: Обреновић 5,Коцић 8, Којић,Инђић, Миловић 4, Кленковски 0, Мијаиловић, М. Илић 3, Недељковић, Симић 1, Ловрић, Тодоровић, Маленовић 3, Зубовић 2, Шарац, Т. Илић

ИТАЛИЈА: Ди Ђуно, Манђоне 3, Пода, Занелини, Понти 1, Нотариани 2, Егианрува, Гоци 3, Ђогап, Фабо 5, Сица, Де Сантис 1, Кампестрини, Манојловић 10, Манфредини, Бета

Србија је мотивисано ушла у утакмицу и добро започела меч против екипе домаћина, Италије. Водиле су наше девојке констатно од почетка утакмице, а средином полувремена је предност износила четири гола (10:6). Међутим Италијанке улазе у серију од 3:0 и топе предност Србије, пре свега захваљујући деконцентрацији наших репрезентативки.
У 25. минуту Италија први пут долази до изједначења 12:12. Србија и даље није била довољно концентрисана и уз неколико одбрана голмана Италије, Саре Ди Ђуно, домаћин први пут на утакмици долази до предности пола минута пред крај полувремена и резултатом 13:14 се одлази на одмор.

Играло се чврсто почетком другог полувремена. Италијанке су повеле, али не задуго, па је уследила резултатска клацкалица. Обе екипе су се трудиле да остваре осетнију предност, али чврста одбрана и борбеност на терену, као и расположене Недељковић и Ди Ђуно пред голом нису дозвољавале ни једној екипи да се разигра. Играло се гол за гол. Србија у 58. минуту стиче предност, а оба селектора су тајмаутима покушала да дају последње савете играчицама. Испоставило се да је тих 26:25 био крајњи резултат утакмице. Српкиње су се боље снашле у финишу меча и успеле да остваре значајну победу за максималан скор у групи и са првог места оду у полуфинале.

За играча утакмице у репрезентацији Србије проглашена је Тамара Коцић.

ТАМАРА КОЦИЋ

Бориле смо се до задњег минута и то нам је донело победу. Честитам противничкој екипи, честитам нашим девојкама јер смо се стварно бориле.

СЛАЂАНА ЂЕРИЋ

Заслужена победа, честитам нашим девојкама. Одличан резултат на крају. Добро смо почеле, играле 16, 17 минута добру одбрану и добар напад, затим смо мало стале и Италијанке су преокренуле. Бориле смо се у другом полувремену, било је ту доста грешака. Знале смо да су добар противник и да ће бити тешко јер су домаћини, али су девојке дале све од себе, бориле се до последњег тренутка и испоштовале су у великој мери оно што смо се договорили.

На крају такмичења по групама, Србија је заузела прво место у А групи, а другe су Италијанке. У групи Б прва је Шпанија, а друго место је заузела Литванија.

Распоред полуфиналних дуела:

Субота, 17.јул

 17:00 Србија – Литванија 

 19:00 Шпанија – Италија 

Извор вести: rss.org.rs 

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ