Србија остаје верна начелима мирољубиве политике

Министар одбране у Влади Републике Србије Братислав Гашић присуствовао је данас полагању заклетве војника на добровољном служењу војног рока генерације „јун 2024“, у ваљевској касарни „Војвода Живојин Мишић“.

Гашић је, указавши на то да војничка заклетва у нашем народу има дугу традицију и узвишено значење, поручио да је Србија увек водила мирољубиву политику и да данас остаје верна истим начелима.

Доследно промовишемо дијалог, сарадњу, разумевање међу државама и позивамо на поштовање међународног права, рекао је Гашић.

Он је истакао да смо, захваљујући патриотизму, пожртвовању и вери у истину и правду, кроз бурну историју сачували земљу, традицију и културу.

Очување тих вредности дугујемо генерацијама које долазе, следећи и чувајући слободарску идеју која је водила све наше претке, нагласио је министар.

Према његовим речима Србија је изабрала пут војне неутралности и не жели непријатељства нити сукобе, већ мир и просперитет за цео регион.

Једина улога наше војске управо и јесте заштита мира као основног предуслова развоја наше земље. Нећемо бити део војничких савеза и о својој одбрани и безбедности бринућемо сами. Таква одлука проистиче из тежње да суверено доносимо све државне одлуке, искључиво у складу са интересима нашег народа, нагласио је министар одбране.

Војницима генерације „јун 2024“ Гашић је поручио да постају део Војске Србије, институције којој грађани наше земље највише верују.

Аутор фотографија: mod.gov.rs

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ