Србија посвећена јачању билатералних односа са Краљевином Есватини

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас нерезидентног амбасадора Краљевине Есватини у Србији са седиштем у Бриселу Сибусисивеа Мнгомезулуа, који је јуче предао акредитиве председнику Србије Александру Вучићу.

Дачић je, пожелевши амбасадору успешну мисију у нашој земљи, изнео уверење да ће политички дијалог и економска сарадња Србије и Есватинија наставити да се развија на обострану корист.

Он је такође исказао захвалност свом саговорнику на подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије.

Шеф српске дипломатије је поновио да му је посета Краљевини Есватини 2019. године остала у лепом сећању и да се нада да ће поново бити у прилици да посети ову земљу.

Саговорници су разменили мишљење о стању билатералних односа, при чему су се сагласили да остају посвећени како њиховом унапређењу, тако и јачању економске сарадње.

Амбасадор je пренео изразе саучешће краља Мсватија III, као и своје лично, због недавних трагичних догађаја у Београду и изразе саосећања и солидарности са породицама настрадалих.

Он је изразио захвалност Дачићу на помоћи коју је Влада Србије упутила његовој држави током пандемије изазване коронавирусом.

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ