Србија посвећена очувању безбедности у региону

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Владе Републике Србије Бојан Јоцић разговарао је данас са повереником премијера Мађарске за унутрашњу безбедност Ђерђом Бакондијем на тему борбе против ирегуларних миграција и интензивирања сарадње у борби против кријумчарења људи, као и иницијативи „Отворени Балкан“.

Јоцић је истакао да је Република Србија посвећена очувању безбедности у региону и да Мађарску види као искреног пријатеља и партнера у борби против свих видова криминала.

Он је нагласио да је један од стратешких циљева МУП-а сузбијање ирегуларних миграција и кријумчарења људи, уз напомену да је у том смислу Министарство ангажовало све могуће капацитете у циљу заштите државне границе.

Баконди је поручио да Мађарска подржава напоре Србије у суочавању са актуелном миграторном ситуацијом, истакавши неопходност заједничког рада на сузбијању организованих криминалних група које се баве кријумчарењем људи.

Јоцић и Баконди су постигли сагласност о неопходности поновног покретања мешовитих патрола граничне полиције двеју земаља, које су биле прекинуте услед пандемије.

Такође, повереник мађарског премијера је поручио да Мађарска подржава све видове нове сарадње и сматра да концепт „Отвореног Балкана“ може допринети бољим односима између држава Западног Балкана, наводи се у саопштењу Министарства унутрашњих послова.

Србија посвећена очувању безбедности у региону

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ