Србију и Белорусију повезује чврсто и традиционално пријатељство

Министар спољних послова у Влади Републике Србије Никола Селаковић састао се у Њујорку са министром иностраних послова Белорусије Владимиром Макејом, при чему је том приликом констатовано да две земље повезује чврсто и традиционално пријатељство.

Селаковић је са белоруским колегом разговарао о унапређењу политичког дијалога двеју земаља и сарадње на свим пољима од обостраног интереса.

Шеф српске дипломатије је нагласио да, пре свега, постоји велики простор за јачање економске сарадње, која је и даље испод реалних могућности и интереса двеју земаља.

Он је саговорнику изразио захвалност због доследне подршке Белорусије територијалном интегритету и суверенитету Србије, као и због става у међународним организацијама по питању чланства такозваног Косова.

Такође, Селаковић је упознао белоруског министра о актуелној ситуацији на Косову и Метохији и једностраним акцијама Приштине, као и о одбијању да примене Бриселски споразум више од стотину месеци.

Шеф српске дипломатије је истакао да су стабилност и мир у региону главни циљ Србије и основ за економски развој целог региона, издвојивши „Отворени Балкан“ као одличну иницијативу за економску сарадњу и напредак региона.

Он је такође информисао саговорника о економским реформским успесима Србије, који су резултат визије председника Србије Александра Вучића, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.

Србију и Белорусију повезује чврсто и традиционално пријатељство

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ