Српски ватрогасци и припадници Хеликоптерске јединице на Евији настављају борбу са ватреном стихијом

Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је да су припадници министарства, Сектора за ванредне ситуације и Хеликоптерске јединице који су упућени у Републику Грчку како би колегама помогли у гашењу пожара који је задесио ову земљу наставили и током јучерашњег дана борбу са ватреном стихијом.

Припадници Сектора за ванредне ситуације из Ниша, Београда, Новог Сада, Сремске Митровице, Зрењанина, Кикинде, Јагодине, Крушевца и Краљева већ трећи дан ангажовани су даноноћно на гашењу пожара на северном делу острва Евија, заједно са припадницима Хеликоптерске јединице који су само током јучерашњег дана у два наврата у 44 налета избацили 48 тона воде у рејонима места Елиника и Аталанти.

Ватрогасци-спасиоци током јучерашњег дана наставили су рад на локализацији пожара у селу Авгарија у северној Евији.

Са теренским возилима опремљеним пумпама високог притиска и водом током дана неколико пута су интервенисали на гашењу мањих пожара у обручу зоне заштите и тиме држали под контролом пожарну линију у дужини од преко три километра, чиме су спречили ширење пожара на хиљаде хектара шумских комплекса и села у околини.

Такође, српски ватрогасци су током дана у неколико наврата притекли у помоћ грчким колегама који штите две суседне зоне и помогли у гашењу отвореног пламена, док су ноћас обилазили терен и повремено реаговали на опожареним површинама, како би линију пожара држали под контролом.

О здрављу наших ватрогасаца све време брине медицински тим Одељења за здравље запослених и безбедност на раду Министарства унутрашњих послова.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин, који је јуче обишао ватрогасце и посаду Хеликоптерске јединице ангажоване на гашењу пожара на грчком острву Евија, истакао је да су припадници Министарства унутрашњих послова испунили наређење председника Републике Србије Александра Вучића и помогли братском грчком народу, наводи се у саопштењу.

Српски ватрогасци и припадници Хеликоптерске јединице на Евији настављају борбу са ватреном стихијом Српски ватрогасци и припадници Хеликоптерске јединице на Евији настављају борбу са ватреном стихијом

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ