Стручно саветовање о унапређењу радних и социјалних права

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Дарија Кисић Тепавчевић изјавила је данас да је министарство на чијем је челу спремно за све изазове када је у питању радно право, поручивши да је сарадња са струком од великог значаја у превазилажењу изазова.

Кисић Тепавчевић је, првог дана 23. међународног стручног саветовања Удружења за радно право и социјално осигурање Србије, које се одржава на Златибору, нагласила да је допринос овог удружења од великог значаја за унапређење радних и социјалних права, о чему сведочи и традиција од 23 године постојања и рада.

Она је, изражавајући пуну подршку раду Удружења, навела да се у агенди скупа на Златибору налазе важна питања, почев од пандемије COVID-19, рада од куће, специфичности обављања посла, до других питања у вези са којима је неопходно чути и став струке.

Министарство је током целе године имало веома интензивне активности у свим областима из своје надлежности, све у циљу унапређења радних и социјалних права, подсетила је министарка и најавила да ће у наредном периоду те активности бити настављене.

Кисић Тепавчевић је први ресорни министар који је учествовао у раду овог саветовања, а присуствовала је помоћница министра у Сектору за рад и запошљавање Сандра Грујичић.

Стручно саветовање о унапређењу радних и социјалних права

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ