Свако улагање у децу је улагање у будућност

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Дарија Кисић Тепавчевић обишла је данас реновиране просторије у Дому за децу и омладину „Дринка Павловић“ у Београду, поручивши да је свако улагање у децу улагање у будућност.

Кисић Тепавчевић, која је просторије обишла заједно са принцезом Катарином Карађорђевић, чија је фондација реализовала пројекат, рекла је да су деца највеће наше богатство, а осмеси на њиховим лицима говоре о томе да смо на правом путу.

Она је истакла да је један од приоритета ресорног министарства побољшање услова и квалитета живота деце и свих корисника који су смештени у установама социјалне заштите.

Према њеним речима, Министарство је у последње две године за унапређење квалитета живота и боравка деце у Дому за децу и омладину „Дринка Павловић“ издвојило 60 милиона динара.

Кисић Тепавчевић је навела да је од огромног значаја свака помоћ пријатеља, а да је Фондација принцезе Катарине и овог пута показала своју солидарност и добру вољу да се повећа квалитет живота деце у установама.

Министарка је подсетила на то да је у сарадњи са том фондацијом изграђено игралиште у оквиру Дома, опремљена компјутерска учионица, а сада се реновира и осам просторија, међу којима су учионице, собе за смештај корисника.

Принцеза Катарина Карађорђевић је истакла да је помоћ установама које брину о деци један од најважнијих циљева њене фондације, јер су деца највеће благо.

Директор Центра за заштиту одојчади, деце и омладине „Звечанска“ Зоран Милачић изразио је велико задовољство тиме што постоји подршка у обезбеђивању бољих и функционалнијих просторних услова, који су од великог значаја за реализацију процеса васпитања и подршке деци.

Свако улагање у децу је улагање у будућност

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ