Технички факултети добијају опрему за развој ИКТ области

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић присуствовао је данас у Музеју науке и технике потписивању споразума о сарадњи са техничким факултетима из Новог Сада и Чачка, као и са Криминалистичко-полицијским универзитетом.

Поменуте установе унапредиће свој рад уз помоћ нове савремене бежичне технологије и техничке опреме, захваљујући донацији компаније "Хуавеј технолоџиз", са циљем да млади таленти развијajу своје потенцијале у ИКТ области.

Ружић је поручио да ће то унапредити систем високог образовања и подићи квалитет наставе у Србији, додајући да ће студенти побољшати процес учења, а професори вештине, што ће унапредити размену знања.

Електротехнички факултет у Београду добиће опрему у вредности од готово 100.000 евра, а ЕТФ у Нишу у износу више од 70.000 евра.

Нови споразуми о сарадњи са техничким факултетима из Новог Сада и Чачка, као и са Криминалистичко-полицијским универзитетом, треба да допринесу размени знања, вештина и искуства професора, сарадника и стручњака из области вештачке интелигенције.

Такође, како је поручено на скупу, то ће омогућити реализовање заједничких научних и других пројеката, предавања, семинара, обука, стручне праксе.

Директор компаније "Хуавеј" у Србији Ћен Ћен истакао је да је та компанија посвећена улагању у образовање и развијање младих талената у области информационо-комуникационих технологија.

Верујемо да ће ове донације у виду техничке опреме и бежичне технологије олакшати њихов рад у наредном периоду, рекао је он.Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ