У наредне две до три године дупло више ауто-путева

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије Томислав Момировић изразио је данас уверење да ћемо до октобра 2022. године стићи да завршимо деоницу пута од Новог Београда до Сурчина, а да ћемо у наредне две до три године имати дупло више ауто-путева и брзих саобраћајница.

Момировић је, током данашњег обиласка радова на деoници пута Нови Београд–Сурчин, нове градске магистрале која ће повезати Београд са ауто-путем "Милош Велики", замолио грађане за стрпљење и истакао да ће сви инфраструктурни пројекти бити завршени на време.

Волео бих да грађани буду свесни тога да овде радници раде и недељом усред августа, када је напољу преко 35 степени. Раде и на Моравском коридору и на деоници пута Прељина–Пожега, брзој саобраћајници Рума–Шабац–Лозница, ауто-путу Кузмин–Сремска Рача, деоници пута Нови Пазар–Тутин, као и на реконструкцији свих осталих путева. Ми морамо да изградимо и да поставимо ову инфраструктуру на начин како то имају модерне земље у Европи, истакао је Момировић.

Министар је објаснио да је деоница пута од Новог Београда до Сурчина мало краћа од 8 километара, али је јако захтевна и на њој има пуно експропријација.

Он је подвукао да је задовољан тиме како радови одмичу и искористио је прилику да се захвали свим радницима на градилиштима широм Србије који предано раде у три смене, чак и у околностима када је спољна температура врло висока.

Деоница пута Нови Београд–Сурчин, као део ауто-пута Е-763 „Милош Велики“, дужине је 7,9 километара. Извођач радова је кинеска компанија „China Communication Construction Company“.

У наредне две до три године дупло више ауто-путева

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ