Ухапшена једна особа због проневере у обављању привредне делатности

Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је данас да су припадници Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва, ухапсили М. М. (1994) због сумње да је оштетио привредно друштво „SRMA Group“ Београд за приближно 20 милиона динара.

Oд априла до септембра ове године, осумњичени, који је запослен у овом предузећу, издавао је путем своје корисничке шифре у програму за издавање робе више налога за издавање робе, да би након тога сам организовао превоз, представљајући то као превоз наводног купца и давао инструкције возачима да робу испоруче другим лицима, без пратеће документације.

Возачи су за овај посао добијали новац, који су затим предавали на руке М. М, који је на овај начин прибавио противправну имовинску корист и оштетио предузеће за вишемилионски износ.

Због основане сумње да је извршио кривично дело проневера у обављању привредне делатности, осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова, након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен у надлежно тужилаштво.

Ухапшена једна особа због проневере у обављању привредне делатности

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ