Ухапшене четири особе због дроге и оружја

Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је данас да су ухапшени Г. Ј. (1965), Р. З. (1968) и С. З. (1996) из Аранђеловца, као и С. Ј. (1971) из Љига због основане сумње да су извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Поменути осумњичену ухапшени су у координисаној акцији припадника полицијских управа у Крагујевцу и Ваљеву и Управе криминалистичке полиције МУП-а.

Осумњичени се терете да су узгајали индијску конопљу на имању, у близини породичне куће Г. Ј. у околини Аранђеловца, ради даље продаје уживаоцима на територији Србије.

Полиција је претресима на више локација, пронашла 140 килограма марихуане у сировом стању, приближно 2,5 килограма марихуане у сувом стању спремне за употребу, мању количину кокаина, 17 шприцева у којима се налазила течност за коју се сумња да је канабисово уље, као и опрему за узгајање марихуане у природним условима.

Такође, пронађено је 83 комада муниције различитог калибра и 95 грама пластичног експлозива, па ће против њих бити поднета и кривична пријава за кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Крагујевцу.Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ