Ухапшене две особе због напада на полицајце у Београду

Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је данас да су припадници полиције у Београду ухапсили В. М. (1983) и Ф. В. (1989) због постојања основа сумње да су извршили више кривичних дела.

Они се сумњиче за недозвољену производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, неовлашћену производњу и стављање у промет опојних дрога, напад на службено лице у вршењу службене дужности и неовлашћено коришћење туђег возила.

Полицијски службеници су у Булевару војводе Мишића покушали да зауставе аутомобил марке „шкода октавија“, у којем су се осумњичени налазили, али су се они оглушили о наређење.

Приликом бекства ударили су у службено возило, угрожавајући животе полицијских службеника, а потом и у бандеру поред пута.

Осумњичени који је седео на месту сувозача терети се за то да је извадио пиштољ и уперио га ка полицајцима, након чега су припадници МУП-а испалили неколико хитаца у правцу возила у циљу упозорења и спречавања осумњиченог да употреби оружје.

Брзом реакцијом полицијских службеника В. М. и Ф. В. су разоружани и ухапшени.

Претресом „шкоде октавије“ заплењена су два пиштоља, мања количина прашкасте материје за коју се сумња да су спид и амфетамин, као и пластичне везице за везивање, рукавице и радио-станица.

Такође, полиција је на Дорћолу пронашла и „дачију сандеро“ коју су, како се сумња, В. М. и Ф. В. претходно отуђили.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Београду.

Ухапшене две особе због напада на полицајце у Београду

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ