Ухапшено 10 чланова организоване криминалне групе

Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је данас да су припадници полиције, у сарадњи са Безбедносно-информативном агенцијом и по налогу Тужилаштва за организовани криминал, ухапсили десет особа.

Оне су осумњичене за то да су извршиле кривична дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и удруживање ради вршења кривичних дела.

Осумњичени се терете да су се као припадници организоване криминалне групе у дужем временском периоду бавили продајом опојних дрога на територији Србије.

У претходном периоду заплењено је више од 85 килограма марихуане, 20 килограма амфетамина, више од 500 грама кокаина, експлозивна направа, пиштољ као и други предмети.

У наставку заједничког рада припадника МУП-а, БИА и Тужилаштва за организовани криминал уследила је акција када су ухапшени М. К. (1988), осумњичен да је организатор ове криминалне групе, В. М. (1982), Б. Т. (1977), М. Ђ. (1988), В. Н. (1988), В. Т. (1978), М. С. (1985), П. П. (1983), В. Ж. (1978) и Б. Б. (1975), док се за једном особом трага.

У овој акцији, претресом станова и других просторија на 23 локације у Сивцу, Бачкој Тополи и Пожаревцу, које су користили припадници ове организоване криминалне групе, одузета је извесна количина наркотика, више од два милиона динара, пиштољ и неколико возила.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву, додаје се у саопштењу.

Ухапшено 10 чланова организоване криминалне групе

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ