Улагањем у модернизацију школа до бољих услова за рад у учење

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић посетио је данас Општину Баточина и обишао Основну школу „Свети Сава“ у Бадњевцу, која је реконструисана захваљујући инвестицији Владе и Канцеларије за управљање јавним улагањима.

Ружић је прецизирао да је у реконструкцију издвојеног одељења школе у Бадњевцу, коју похађа 120 ученика, уложено приближно 80 милиона динара, што је довољан доказ да Република Србија и ресорно министарство много полажу у те инвестиције.

Он је подсетио на то да је до сада од 2016. године приближно 180 нових школа или реконструисаних старих школа изграђено, што довољно говори о томе колико процењујемо да је најбоља инвестиција улагање у образовање, јер тиме инвестирамо у своју будућност.

Наставићемо да радимо на том пољу, поручио је први потпредседник Владе и изразио велику захвалност наставницима, ваннаставном особљу и деци на одговорном и солидарном понашању претходних годину и по дана.

Ружић је апеловао на све оне који се нису вакцинисали да то учине, зато што је то једини цивилизован начин да се одупремо коронавирусу.

Образовни систем је показао да има један висок степен резистентности према овој пошасти и мислим да смо до сада, захваљујући наставном и ненаставном особљу, као и деци и разумевању родитеља, успели да се са тим изборимо, поновио је он.

Према његовој оцени, моћи ћемо да будемо зеленој зони целу школску годину само уколико имунизацију против овог вируса применимо на прави начин и покажемо солидарност и одговорност према заједници.

Он је изразио задовољство што има прилику да отвара реконструисане школе у којима деца могу да у модернизованим условима напредују и доприносе просперитету Србије.

Ружић је, говорећи о изградњи образовних и стручних институција у Крагујевцу, тачније Центра изврсности и Филолошко-уметничког факултета, истакао да су они на листи приоритета и да ће из кредита Развојне банке Савета Европе бити опредељена средства за унапређење наставе високошколског образовања, не само у Крагујевцу, већ и у Београду, Новом Саду и Нишу.

Председник Општине Баточина Здравко Младеновић и директорка Основне школе „Свети Сава“ Снежана Ђорђевић пренели су захвалност Ружићу и Влади Србије на томе што воде рачуна и о школама у мањим срединама, истакавши да су услови за ђаке у овој школи сада много бољи.

Улагањем у модернизацију школа до бољих услова за рад у учење Аутор: Танјуг

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ