Унапредити сарадњу са Азербејџаном у области одбране

Потпредседник Владе Републике Србије и министар одбране Небојша Стефановић разговарао је данас са новоименованим амбасадором Азербејџана у Србији Камилом Хасијевим о сарадњи двеју земаља у области одбране.

Стефановић је исказао захвалност Азербејџану на принципијелном ставу о непризнавању такозваног Косова и подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије, поготово у тешким тренуцима које проживљава српски народ у нашој јужној покрајини.

Он је навео да је сарадња двеју земаља у области одбране добра, али да постоји простор за њено унапређење, посебно у војноекономској и војнотехничкој области.

Према његовим речима, наша земља води балансирану политику одбране и непрестано ради на развоју односа са свим државама и међународним организацијама, у складу са својим националним интересима.

Одличне билатералне односе, како је оценио, значајно је оснажило пријатељство председника Александра Вучића и Илхама Алијева, а на нама је да озбиљним радом постижемо резултате у различитим областима сарадње.

Хасијев је констатовао да се сарадња двеју земаља константно унапређује, укључујући и сарадњу у области одбране, и изразио наду да ће се она у наредном периоду проширити и на друге области, попут војног образовања и војног здравства.

Он је указао на то да би размена кадета војних академија двеју земаља, али и разговори о заједничком улагању у војнотехничку сарадњу, били добри конкретни кораци у даљој сарадњи.

Унапредити сарадњу са Азербејџаном у области одбране Аутор: mod.gov.rs

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ