Унапредити укупну сарадњу Србије и Јерменије

Министар спољних послова у Влади Републике Србије Никола Селаковић констатовао је, током разговора у Њујорку са министром иностраних послова Јерменије Араратом Мирзојаном, да су односи Србије и Јерменије традиционално добри и пријатељски.

Селаковић је изразио спремност за интензивирање политичког дијалога и унапређење укупних односа двеју земаља, као и захвалност Јерменији на принципијелној позицији по питању Косова и Метохије и њиховом непризнавању једнострано проглашене независности тзв. Косова.

Такође, он је упознао саговорника са актуелном ситуацијом на Косову и Метохији и континуираним неспровођењем Бриселског споразума и применом једностраних мера.

Разговарано је и о значају размена посета на највишем и високом нивоу, а шеф српске дипломатије је најавио да ће ускоро бити именован амбасадор Србије у Јеревану, уз очекивање да ће Јерменија у што скоријем периоду отворити амбасаду у Београду.

Министар је уједно указао на то да је робна размена далеко испод потенцијала двеју привреда, поручивши да је Србија заинтересована за идентификовање области од заједничког интереса како би економска сарадња била на задовољавајућем нивоу.

Селаковић је јерменског министра упознао са успесима економских реформи Србије у претходних седам година, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ