Унапређење војнотехнолошке сарадње са Индонезијом

Унапређење војнотехнолошке сарадње са Индонезијом Београд, 27. јул 2021.

Потпредседник Владе Републике Србије и министар одбране Небојша Стефановић састао се данас са делегацијом Стратегијске обавештајне агенције Оружаних снага Републике Индонезије, коју је предводио директор генерал-потпуковник Јани Супријанто.

Стефановић је пожелео добродошлицу делегацији и исказао захвалност на посети, подсећајући на то да две земље већ више деценија повезују не само сарадња, већ и пријатељски односи, упркос удаљености.

Он је истакао да је Србија захвална Индонезији на подршци и доследном ставу који је показала непризнавањем такозваног Косова.

Потпредседник Владе је рекао да се нада наставку војнонаучне и војнотехничке сарадње, и упутио позив представницима ове земље за посету Самиту несврстаних у Београду, као и Сајму наоружања и војне опреме „Партнер“ почетком октобра у циљу заједничког развоја нових технологија.

Генерал Супријанто је пренео Стефановићу срдачне поздраве министра одбране Републике Индонезије и истакао његову жељу за унапређење војнотехнолошке сарадње.

Он је на крају сусрета истакао да се нада да ће Стефановић посетити Индонезију, исказавши захвалност на срдачном пријему и директору Војнообавештајне агенције бригадном генералу Зорану Стојковићу.

Данашњем састанку, који је одржан у Малој ратној сали Старог Генералштаба, присуствовао је и амбасадор Републике Индонезије Мохамед Чандра Видја Јудa, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Унапређење војнотехнолошке сарадње са Индонезијом Аутор: mod.gov.rs


Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ