Уручени кључеви 75 станова за избегличке породице у Нишу

Министар спољних послова у Влади Републике Србије Никола Селаковић присуствоваo је данас у Нишу уручењу кључева 75 станова намењених избегличким породицама из Хрватске и БиХ у оквиру реализације Регионалног стамбеног пројекта (РСП) у Србији.

Селаковић је у свом обраћању исказао задовољство због тога што ће 75 породица, након 25 година, добити свој кров над главом, као и захвалност Граду Нишу на свој помоћи у реализацији овог пројекта.

Он је прецизирао да је до сада, у оквиру реализације РСП, додељено 5.825 стамбених решења, као и 2.004 пакета грађевинског материјала, 305 монтажних кућа, 1.575 сеоских кућа са окућницом и 1.941 стамбена јединица.

Селаковић, који је и председник Комисије Владе Србије за координацију процеса трајне интеграције избеглица, објаснио је да су станови који се данас усељавају изграђени у оквиру потпројекта 9 РСП, чија је укупна вредност приближно 1.500.000 евра.

Овим пројектом Ниш решава питање стамбеног збрињавања наших људи који су са простора БиХ и Хрватске избегли у Србију, нагласио је министар и поновио да је потребно наћи адекватно решење и за питање интерно расељених лица са Косова и Метохије.

Он је, указавши на значај Банке за развој Савета Европе, исказао захвалност ЕУ као највећем донатору РСП, другим билатералним донаторима који учествују у поменутом програму, као и Комесеријату за избеглице и миграције на ангажману у његовом спровођењу.

Уручени кључеви 75 станова за избегличке породице у Нишу

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ