Ускоро споразум о социјалном осигурању са Азербејџаном

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Дарија Кисић Тепавчевић разговарала је данас са новим амбасадором Азербејџана у Србији Камилом Хасијевим о предстојећем потписивању споразума о социјалном осигурању између две земље.

Кисић Тепавчевић је истакла да је у питању веома важан документ који ће бити од користи за грађане двеју држава, наводећи да се очекује да он буде потписан у оквиру посете председника Азербејџана Илхама Алијева Србији.

Она је указала на то да је Азербејџан велики пријатељ Србије и да се билатерални односи заснивају на обостраном поштовању, признавању пуног територијалног интегритета и суверенитета и стратешком партнерству, који су у оквиру Заједничког акционог плана о стратешком партнерству потписали председници двеју држава 2018. године.

Министарка је напоменула и да су, приликом недавне посете делегације Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Бакуу, са министром рада и социјалне заштите становништва Азербејџана Сахилом Бабајевим размењена искуства и договорени будући правци сарадње.

Један од видова сарадње, како је подвукла, биће и помоћ те земље ресорном министарству у домену јачања капацитета установа за заштиту деце без родитељског старања у Србији.

Хасијев је рекао да је поменута посета, која је резултирала потписивањем Меморандума о сарадњи између два министарства, била успешна и да се нада продубљивању сарадње.

Ускоро споразум о социјалном осигурању са Азербејџаном

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ