Успех рада полиције мери се осећајем сигурности грађана

Успех рада полиције мери се осећајем сигурности грађана Зрењанин, 20. јул 2021.

Министар унутрашњих послова у Влади Републике Србије Александар Вулин посетио је данас Полицијску управу Зрењанин, где је, у присуству директора полиције Владимира Ребића, одржао радни састанак са начелником и осталим руководиоцима те управе.

Вулин је поручио да се успех рада полиције мери осећајем сигурности код грађана, додавши да је безбедност на рекама важна као и безбедност грађана на путевима, при чему је, имајући то у виду, најавио веће присуство припадника полиције на нашим рекама.

Начелник Полицијске управе у Зрењанину Славиша Лакићевић изразио је захвалност министру, јер после 30 година та полицијска управа има чамац којим може да на адекватан начин контролише речне токове и обалу, као и 256 километара пловног пута, што ће повећати безбедност грађана на рекама.

Такође, он је нагласио да ће акценат, као и до сада, бити на правовременом и брзом реаговању на пријаве и захтеве грађана, као и професионализму у раду, кроз укључивање различитих институција у решавање проблема.

Вулин је на састанку изнео податак да је на подручју Полицијске управе Зрењанин смањена стопа општег криминала за седам одсто у односу на 2020. годину, односно 12 одсто у поређењу са 2019. годином.

Резултати рада ове полицијске управе су видљиви, али хоћу да свој рад меримо и по осећају сигурности код грађана. Да сваки обичан човек који поштено живи од свог рада има поверења у полицију и да зна да може да јој се обрати, поручио је он.

Након састанка, министру су припадници Полицијске управе Зрењанин уручили слику са банатским мотивом и уникатни ловачки нож као израз захвалности за све што чини за даљи развој ове полицијске управе и бољи положај њених припадника.

Вулин је на почетку посете Полицијској управи Зрењанин одао почаст и положио цвеће на спомен-обележје погинулим полицијским службеницима ове управе.

Министар је одржао и радни састанак са градоначелником Зрењанина Симом Салапуром и члановима Савета за безбедност саобраћаја тог града, изразивши им захвалност на доброј и темељној сарадњи са Полицијском управом.

Локална самоуправа и Полицијска управа су на истом задатку, а то је заштита и безбедност грађана, рекао је министар, додавши да томе сведоче сигурне и мирне улице у Зрењанину и добра и темељна сарадња полиције и локалне самоуправе.

Захваљујем градоначелнику и његовим сарадницима који су препознали потребе полиције и помогли им приликом набавке опреме за контролу наркотика код учесника у саобраћају. Безбедност грађана у саобраћају је наш заједнички циљ, рекао је Вулин.

Салапура је похвалио сарадњу полиције и локалне самоуправе, које су у протеклом периоду заједнички организовале низ активности које се тичу повећања безбедности грађана у саобраћају.

У априлу, месецу којим почиње сезона вожње двоточкаша у оквиру акције "Кацига главу чува", одржано је предавање на тему безбедности у саобраћају, а младим мотористима су подељене кациге и заштитна опрема коју је обезбедио Савет за безбедност саобраћаја Града Зрењанина.

Такође, на иницијативу Полицијске управе Зрењанин реализована је едукација пољопривредника о безбедности учешћа трактора и пољопривредне механизације у саобраћају и том приликом је уручено 80 жутих ротационих светала и 80 ознака за спора возила.

И припадници полиције и локална самоуправа у Зрењанину чине све да грађани буду безбедни и сигурни, поручио је градоначелник Зрењанина.
Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ