Вељку Одаловићу јутрос забрањен улазак на Космет

Вељку Одаловићу јутрос забрањен улазак на Космет Београд, 18. јул 2021.

Делегацији коју је предводио председник Комисије за нестала лица Владе Републике Србије Вељко Одаловић јутрос није дозвољено да уђе на Косово и Метохију и да у Великој Хочи присуствује обележавању 23-годишњице од масовног киднаповања и убијања Срба у Ораховцу.

Одаловић је за Танјуг потврдио да је делегација јутрос око 8 сати била на административном прелазу Јариње, али да им припадници косовске полиције нису дозволили да уђу на Космет.

Полицијац је рекао да ми је забрањен улазак, тражио сам образложење након чега је позвао надлежне и тражио додатну сагласност, али је поново добио негативан одговор и то без икаквог образложења, пренео је Одаловић.

Он је оценио да је такав чин Приштине недопустив и непримерен и да је још једна потврда бахатости привремених приштинских институција које су му, како каже, из чистог мира забраниле да уђе у покрајину.

То што је Приштина, уочи наставка дијалога у Бриселу, забранила представницима Београда да присуствују парастосу у Великој Хочи, како је рекао, потврђује да је дијалог не интересује нити жели да о било чему озбиљно разговара, те да га је Аљбин Курти на претходној рунди дијалога у Бриселу спомињао у врло непријатном контексту.

У делегацији Београда са Одаловићем су били и представници Канцеларије за Косово и Метохију и ЈК ''Путеви Србије'' који су намеравали да уруче пакете помоћи за обданиште у Великој Хочи.
Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ