Врању уручена нова опрема за сакупљање отпада

Врању уручена нова опрема за сакупљање отпада Врање, 25. јул 2021.

Министарка заштите животне средине у Влади Републике Србије Ирена Вујовић потписала је данас у Врању са градоначелником Слободаном Миленковићем и председником Градске општине Врањска Бања Драганом Сентићем уговоре о додели нове опреме за сакупљање и рециклажу отпада, коју је обезбедило ово министарство.

Реч је о 140 нових контејнера и још толико канти за отпад, који су данас уручени јавно-комуналном предузећу, а потписивању уговора присуствовала је и председница Владе Ана Брнабић.

Вујовић је навела да ће нове контејнере и канте добити 34 локалне самоуправе у Србији, истичући да је Врање први град којем је додељена нова опрема.

Према њеним речима, ово је значајна подршка за локалну самоуправу и пре свега за јавно-комунална предузећа, јер ће допринети да град буде уређенији и чистији.

Поред опреме која је данас уручена, ресорно министарство са 17,7 милиона динара ове године суфинансира два пројекта у Врањској Бањи, чија ће реализација омогућити да се на систем грејања на термалну воду прикључи приближно 60 нових стамбених објеката, указала је министарка.

Тиме ће, како је навела, котлови у домаћинствима која се греју на дрво и угаљ бити замењени, што ће допринети смањењу емисије угљен-диоксида и других штетних материја у ваздуху које долазе од индвидуалних ложишта.

Током данашње посете, Вујовић је заједно са Брнабић обишла постројење за пречишћавање отпадних вода у Врању, као другу фазу реконструкције Здравственог центра Врање, у оквиру које ће бити изграђена котларница на биомасу.

Она је изразила задовољство што се у Врању реализују капитални еколошки пројекти који мењају лице овог дела земље, нагласивши да је зелена агенда за Србију приоритет.

Вујовић је поручила да Град Врање може и у будућности да рачуна на подршку ресорног министарства у реализацији пројеката који имају за циљ унапређење животне средине.

Врању уручена нова опрема за сакупљање отпада


Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ