Вулин присуствовао манифестацији „Кочићев збор“ у Стричићима

Министар унутрашњих послова у Влади Републике Србије Александар Вулин присуствовао је данас традиционалној манифестацији „Кочићев збор“ у Стричићима на Мањачи, која је посвећена народном трибуну и књижевнику Петру Кочићу.

Вулин је том приликом истакао да је српски народ непобедив када је јединствен и када о најбитнијим националним питањима мисли исто без обзира на то где живи.

Он је указао на то да је Република Српска настала борбом српског народа и да је нису створиле ни велике, ни мале силе, да она није договорена и потписана, већ да је народ Републике Српске устао да му се не понови јасеновачки геноцид.

Народ који има искуства Јасеновца, Јадовна и Пребиловаца нема право да допусти да било ко други одлучује о његовој судбини, нема право да допусти да Републику Српску пониште и униште, нагласио је министар.

Срби су увек имали само један одговор у тешким временима – да нађу и изнедре људе боље и веће од тешких времена, рекао је Вулин и додао да не претећи никоме, Срби стварају заједницу, јединствен политички народ који је у стању да се носи са свакаквим злом и неправдом.

Република Српска је приоритет Републике Србије, кључна је за опстанак српског народа, подвукао је он и нагласио да ће она, док Србију води председник Александар Вучић, бити чувана, сачувана и унапређена.

Министар је истакао да је „Кочићев збор“ традиционална манифестација која, захваљујући упорности српског народа, траје толико дуго и на којој се подсетимо правих вредности које су српски народ учиниле непоновљивим, вредним, великим и поносним.

Централну манифестацију „56. Кочићевог збора“, која се одржава од 1965. године последње недеље августа, са министром Вулином обишао је и српски члан Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик.

Вулин присуствовао манифестацији „Кочићев збор“ у Стричићима

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ