За пројекте НВО из неразвијених општина 15 милиона динара

Кабинет министра без портфеља у Влади Републике Србије задуженог за унапређење развоја недовољно развијених општина донео је одлуку о додели 15 милиона динара за програм финансирања пројеката од јавног интереса, које ће реализовати удружења са територије изразито недовољно развијених општина.

Удружења су аплицирала из области подршке у запошљавању, укључивања у културну сферу живота, повећање безбедности, активног учешћа у раду локалне заједнице, подизању свести о здравом начину живота, заштити животне средине, као и помоћи особама са инвалидитетом и другим маргиналним групама.

Одлука је донета за 33 удружења која су испунила све услове и критеријуме који подразумевају референце пројекта, циљеве, буџет, компетенције пројектног тима и претходно искуство удружења у области за коју се конкурисало.

Максимални износ пројекта који финансира Кабинет је 750.000 динара, а крајњи рок за реализацију пројектних активности је 1. децембар 2021. године.

Министар Новица Тончев изјавио је тим поводом да Кабинет на чијем је челу свакодневно ради на стварању услова за одрживи развој недовољно развијених општина.

Доделом новчаних бесповратних средстава у износу од 15 милиона динара удружењима из неразвијених општина још једном показујемо да нам је битан сваки човек, свака општина и да нико неће бити изостављен, поручио је он.

Детаљније информације доступне су на сајту Кабинета и порталу еУправе.

За пројекте НВО из неразвијених општина 15 милиона динара

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ