Захвалност Боливији на подршци суверенитету и територијалном интегритету Србије

Министар спољних послова у Влади Републике Србије Никола Селаковић истакао је, током разговора у Њујорку са министром иностраних послова Боливије Рохелиом Мајтом Мајтом, да су односи двеју земаља традиционално добри и пријатељски.

Селаковић је међутим оценио да билатерална сарадња није у складу с пријатељством и потенцијалима двеју земаља, поручивши да постоји интерес Србије за њено унапређење, посебно у области економије.

Шеф српске дипломатије је истовремено указао на значај размена посета на највишем и високом нивоу и упутио позив министру Мајти да дође у званичну посету Србији.

Он је изразио посебну захвалност Боливији на подршци суверенитету и територијалном интегритету Србије, као и на подршци коју нам пружају у међународним организацијама.

Селаковић је упознао саговорника са ситуацијом на Косову и Метохији, истакавши посвећеност Србије миру и стабилности у региону и дијалогу као једином начину за компромисно решавање овог питања.

Он је исказао наду да ће делегација Боливије и министар Мајта бити наши гости током скупа у Београду којим ће бити обележена 60-годишњица Прве конференције Покрета несврстаних, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.

Захвалност Боливији на подршци суверенитету и територијалном интегритету Србије

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ