Завршни испит спроведен успешно захваљујући сарадњи свих актера

Министарка просвете у Влади Републике Србије Славица Ђукић Дејановић изразила је данас захвалност свима који су учествовали у реализацији процеса завршног испита и помогли да он буде спроведен на најбољи могући начин.

Ђукић Дејановић је, у допису упућеном школским и окружним комисијама, информатичким координаторима и другим учесницима овог процеса, поручила да је завршни испит на крају основног образовања и васпитања реализован успешно, у складу са прописима и стручним захтевима.

Министарка је нагласила да су томе допринели сви они који су водили рачуна о томе да своје различите комплексне и одговорне улоге током овог испита обављају на највишем нивоу квалитета.

Ђукић Дејановић је истакла да су сва три дана завршног испита протекла по плану и у најбољем реду и да је томе допринела добра координација и сарадња свих учесника.

Сви заједно, вођени истим циљем – да успешно реализујемо овогодишњи завршни испит, урадили смо значајан посао. Као и најчешће до сада, показало се да смо уједињени у заједничкој тежњи, a то је унапређење свих процеса важних за образовни систем, поручила је министарка.

Она је указала и на то да су Министарство просвете и Влада Републике Србије омогућили додатне ресурсе и подршку за већу ефикасност и краће рокове за добијање информација о резултатима.

Посебна захвалност упућена је и Факултету организационих наука, Министарству информисања и телекомуникација, Министарству унутрашњих послова, Пошти Србије, Покрајинском секретаријату за образовање, Заводу за вредновање квалитета образовања и васпитања и Заводу за унапређивање образовања и васпитања, као и медијима који су извештавали о овој важној теми.

Због свега наведеног, изражавам захвалност за укупно ангажовање током свих фаза реализације овогодишњег завршног испита, који је одржан од 18. до 20. јуна, закључила је Ђукић Дејановић.


Завршни испит спроведен успешно захваљујући сарадњи свих актера

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ